Onze historie

Gedurende de oorlog heeft Henk Bruinen, de opa van John Bruinen, veel gewerkt in de kolen en het transport. Dit deed hij bij een loonbedrijf.
Na de oorlog startte Henk zijn eerste loonbedrijf. Het was flink schipperen, omdat er na de oorlog weinig machines beschikbaar waren op de markt. Zo begon hij met een opgelapte freesmachine, maar die was vaker stuk dan dat er werk mee kon worden gedaan. Stukje bij beetje werden nieuwe materialen en machines aangeschaft, waarmee het bedrijf stevig werd uitgebreid.
In de jaren '60 werd het bedrijf verkocht aan Geert Tanke wegens privé redenen. Henk ging hierna aan de slag in het laswerk, maar bespeurde hierin na enige tijd achteruitgang in dit vak. Hij besloot een nieuw loonbedrijf te starten.
In 2002 gaf Henk Bruinen aan John te kennen uit het bedrijf te willen stappen met het logische gevolg dat zijn zoon de zaak overnam. Na eerst gehuisvest te zijn aan het Poeldijksepad in Honselersdijk, en daarna jaren aan de Dijkweg verhuisde het bedrijf naar het nieuwe industieterrein in Naaldwijk. Daar werd in 2007 een nieuw pand gebouwd aan de Slotemakersstraat 1 en nog dat zelfde jaar nam John Bruinen ook het bedrijf van Geert Tanke over die met pensioen ging. Zo breidt het bedrijf zich nog steeds verder uit tot een dynamisch bedrijf alom bekend in het Westland en daar buiten.

Hieronder zijn een aantal afbeeldingen te zien, die u een beeld geven van het bedrijf door de jaren heen.